Şanlıurfalı ebru sanatçısı Mehmet Alper Çiftçi, daha önce denenmemişi yaparak bir ilke imza attı. Daha önceleri ahşap, seramik, keçe, doğal taş’a işlenen ebru sanatı bu sefer kumaşa işlendi. Bu ilke imza atan ebru sanatçısı Mehmet Alper Çiftçi, sanatın her yerde olması için çalıştıklarını belirtti.
Genel olarak ebru sanatı kağıt üzerinde yapılıyordu fakat ebru sanatçısı Mehmet Alper Çiftçi hükümdarların kullandığı padişah kaftanlarını ebru sanatı motifleriyle işleyerek fark yarattı.
Daha önce kravatları süsleyen sanatçı erkek giyiminede el atmış durumda. Takım elbise , ceket ,yelek ve ayakkabıya bile el emeği doğal malzemeler ile ebru sanatı yapıldı.
Mehmet Alper Çiftçi yaptığı açıklamada; Görenlerin hayretle baktığını ve çok beğendiklerini gelen ziyaretçilerinde istediğini söyledi. Ziyaretçilerin beğendiğini günlük hayata kullanmak isteyenlerin dışında damatlık olarak almak isteyenlerin olduğunuda belirtti. İstenilen renklerde ve desenlerde hazırladıklarıklarını belirten sanatçı yoğun ilgileden dolayı ziyaretçilere teşekkür ettiğini söyledi.
Bir sanat eseri olan ebru sanatının eşi benzeri olmadığı gibi parmak izlerimizden oluşması ve bunun insanlar üzerinde taşındığını görmek mutluluk verici, yaz aylarının gelmesiyle birlikte yaz modasına uygulanacağını anlatı.
Çocuklar için Siverek'e özgü şalvarlar üzerinde çalıştığını söyleyen Sanatçı bu yılın gözdesi olacağını söyledi.
Mehmet Alper Çiftçi , “Ebru sanatı bilindiği üzere kağıt üzerine yapılan sanattır. Fakat biz farklı boyutlara kazanılmış dünyada ve ülkemizde ilkler olan Kumaş, ahşap, seramik, keçe, doğal taş, Urfa Nahit taşı, ayakkabı, mobilya, oturma takımı, perde, yatak örtüsü boydan elbise kaftan sal eşarp kravat ceket gömlek gibi binlerce ürün ve obje biblo aksesuar üzerine ebru sanatını nakşediliyoruz” dedi.