GAP Arena Kapalı Spor Salonunda yapılan Ak Parti İl Kongresine ilk defa katılan isimler de var. Eski Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve yardımcıları Fevzi Yücetep, Habip Aslan ile Emin İzol, partinin il kongresine ilk defa katılan isimler. Salona gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in Fakıbaba ile tokalaştığı görüldü. Kongrenin yapılacağı salon ise büyük oranda dolmuş durumda.
SALON SİVEREK AĞIRLIKLI
Ak Parti’nin benzer programlarında olduğu gibi il kongresinde de Siverekliler ağırlıklı görünüyor. Binlerce kişinin katıldığı 5. Olağan İl Kongresinde milletvekillerinin ismi okunurken Kasım Gülpınar isminin duyulmasıyla salon alkışlarla inledi.
AĞIR TOPLAR KONGREYE KATILMADI
Kongreye katılacağı söylenen isimlerin salonda olmadığı görüldü. Bakan Çelik dışında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun da katılması bekleniyordu. Ancak beklenen olmadı. Süleyman Soylu’nun dün kongrenin yapılacağı salonu kontrol etmek üzere Urfa’ya geldiği, ardından Mardin’e geçtiği öğrenildi. Genel Merkezden katılan tek isim ise Ak Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın oldu. Ankara’da geçirdiği trafik kazası sonrası uzun süredir görünmeyen Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar da kongreye katılan isimler arasında. Kaçar’ın henüz tam iyileşmediği ve sekerek yürümesi dikkatlerden kaçmadı.
HÜDAPAR’IN ADAYI DA KONGREDE
Salondaki kalabalık arasında dikkat çeken bir isim de bulunuyor. 30 Mart yerel seçimlerinde HÜDAPAR’ın Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Emin Güneş de kongrenin yapılacağı salonda bulunuyor.
SALONU TERK EDENLERE UYARI
Partililerin salonu terk ettiğini gören Ak Parti Şanlıurfa İl Koordinatörü “Salonu terk etmeyelim. En fazla 45 dakika ya da 1 saate kongremizi tamamlamış oluruz” dedi.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati ile Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu kongreye gecikmeli olarak katıldı.