Panelistler ise Gaziosmanpaşa Üniversitesinden Doç.Dr.Erkan Göksu,Erzincan Üniversitesinden Ali Rıza Özdemir,Marmara Üniversitesinden Doçent Doktor.Mustafa Aksoy oldu.
Panelin açılış konuşmasını yapan Türk Ocakları Şanlıurfa Şube Başkanı Cemil Demir,”Güneş bayrağımız gök kubbe çadırımız olsun diyerek Orta Asya’dan tüm Dünyaya yayılan Türk biziz. Çin ordusu karşısında bir avuç askerinin geri çekmesi beklenirken ben bu kadar Çinliyi nereye gömeceğim diyen Metehan’ın cesaretiyiz. Kendisinden üç dört kat fazla olan orduya karşı, Anadolu’yu vatan yapmak için ölüme peşinen razı olmuş beyaz atlı Alparslan’ız ”dedi.
Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz ise yaptığı konuşmada “1912’de Osmanlı Devletin yıkılmakta olduğu dönemde bu vatanın birliği, dirliğini ve devletin bekasını sağlamak için biz önemli kuruluş olarak meydana getirildik.Bu sıradan bir sivil toplum kuruluşu değildir.Bu bir imparatorluk bakiyesi toplumun hepsine kucak açan bir kuruluştur.Milleti kucaklayan etnik mezhebi farklılıklarını asla söz konusu etmeyen hepsini kucaklayan Türk kimliğini, Türk milleti kavramı, milletin bekasını esas alan bir kuruluştur ”ifadelerini kullandı.